Politic

Dumitru Diacov: În viitorul Parlament PDM va fi unul din pilonii de la guvernare

Pinterest LinkedIn Tumblr

După alegerile parlamentare din anul curent, Partidul Democrat va fi pilon de guvernare și va discuta cu toți cei care vor intra în Parlament, crede președintele de onoare al fomațiunii, Dumitru Diacov. Declarația a fost făcute de el într-o emisiune la TVR Moldova, transmite IPN.

Dumitru Diacov susține că Partidul Democrat va fi în orice condiție la guvernare.

El a declarat că PDM nu are nicio problemă să colaboreze cu orice partid.

Partidul Democrat va fi pilon de guvernare și va discuta cu toți cei care vor fi în Parlament. Nu uitați că în afară de partide, vor fi și 50 de deputați independenți”, a spus Dumitru Diacov.

În opinia politicianului, sunt 2-3 partide care vor putea lua voturi pe circumscripțiile electorale care au fost formate ca urmare a sistemului electoral mixt printre care va fi și PDM.

Mulți oameni vor vota partidele care vor propune un program coerent de guvernare de rezolvare a problemelor existente”, susține Dumitru Diacov.

Jurnalistul Igor Volnițchi este de părere că, în contextul alegerilor parlamentare din acest an, se încearcă polarizarea societății pe câteva criterii clare: pe criteriul geopolitic, pe criteriul stataliști-unioniști și criteriul oligarhi-antioligarhi.

Următoarele 2-3 luni vor fi decisive din punctul de vedere al polarizării societății. Pe care din aceste principii se va polariza societatea, aceasta va determina și rezultatul final pentru unele sau alte partide”, este de părere Igor Volnițchi.

În opinia sa, indiferent de principiile de polarizare a societății, în următorul Parlament cu siguranță vor intra Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și opoziția pro-europeană de dreapta – Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

loading...

Comments are closed.