Dumitru Robu ar fi făcut presiuni asupra unor membri ai CSP

Fostul procuror general interimar, Dumitru Robu, nici astăzi nu a întrunit voturile necesare pentru a fi numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale. Consiliul Superior al Procurorilor a respins candidatura acestuia din cauză că fostul șef al Procuraturii Generale ar fi făcut presiuni asupra unor membri ai CSP, cu scopul de a-i convinge să-l voteze astăzi.

Potrivit unor surse din PG, Robu ar fi fost pus în fața unor întrebări tranșante din partea membrilor Consiliului, la care acesta nu ar fi putut oferi un răspuns pertinent. Astfel, la întrebarea dacă a admis unele presiuni asupra CSP, fostul procuror general interimar a ezitat să răspundă. Informația nu a fost confirmată oficial, scrie alerta.md

Contactat pentru o reacție oficială, Dumitru Robu nu a răspuns la apelul telefonic (tel. 069XXXX00).

Robu a condus Procuratura Generală, în calitate de șef interimar, timp de un an, perioadă în care a venit de mai multe ori în Parlament pentru a cere ridicarea imunității a unor deputați din opoziție. Tot el a apărut în atenția publicului în timp ce conducea ancheta în dosarul parcărilor cu plată, în care a fost învinuit fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă. Liberalul și-a făcut apariția, anul trecut, la ședința CSP, susținând că Dumitru Robu nu merită să preia conducerea Procuraturii Generale din cauza că ar fi admis nenumărate încălcări și abuzuri în dosarul în care este vizat.

Înainte de a fi numit în funcție, mai multe surse media au tirajat un filmuleț în care Dumitru Robu număra o sumă de bani despre care se spunea că ar proveni din acte de corupție. Atunci, Robu a respins acuzațiile și a declarat că a fost șantajat cu aceste imagini, dar că sursele financiare primite de el ar fi din vânzarea unui automobil.

Deocamdată, nu se știe ce funcție va ocupa fostul procuror general interimar.

Total
0
Shares
Total
0
Share