După anunțul lui Harunjen că dosarul fraudei bancare se apropie de final, Maia Sandu a cerut demisia acestuia. De ce se teme alianța ACUM-PSRM?

maia sandu, procuror general, procurori moldova, procuratura anticoruptie, furtul miliardului, frauda bancara, harunjen procuror, procuror european, raportul kroll2, banca nationala kroll

Procurorul General, Eduard Harunjen, a organizat o conferință de presă, în care a vorbit despre starea lucrurilor în investigația privind frauda bancară, în care a spus că nu are nici un contact cu compania Kroll și nu i-a fost înmânat raportul, pentru că nu Procuratura Generală a făcut contract cu aceștia.

Totodată, în cadrul aceleiași conferințe, Procurorul General a spus că investigația procuraturii generale este aproape de final și chiar există o sinteză, a tot ce înseamnă fraudă bancară.

Această sinteză conține câteva zeci de pagini, cu diferite informații, cu pașii care au fost urmați, cu dificultățile cu care s-au confruntat procurorii, dar și alte entități implicate în investigarea fraudei și recuperarea prejudiciilor. Această sinteză creden că va scoate la suprafață multe întrebări și va deschide o cale de colaborare cu statul.

Astăzi, prim-ministrul Maia Sandu a organizat un briefing de presă în care a venit cu un mesaj către procurori, în care a venit cu acuzații la adresa Procuraturii Generale și a îndemnat cei 660 de procurir din Republica Moldova la nesupunere ierarhică, îndemându-i “să înceapă să se comporte ca niște procurori adevărați”.  Imediat a doua zi după anunțul lui Harunjen, Maia Sandu a venit cu un mesaj dur, amenințându-l pe acesta cu închisoarea.

Maia Sandu a menționat că procurorii nu au foarte mult timp, iar fiecare zi ăn care ei nu fac nimic, este o zi pierdută.

Amintim că în raportul Kroll-2, pe lângâ firmele lui Ilan Șor, se regăsește și un cumătru al lui Igor Dodon, deputatul Viorel Melnic. Totodată, în raportul Kroll-2, nu sunt vizibile firmele soțului Zinaidei Greceanîi, cel care figurează în primul raport. De notat este faptul că în raportul prezentat de Alexandr Slusari, o buna parte din informații a fost hașurată, iar unii comentatori politici consideră că printre informațiile blurate, se găsesc date compromițătoare la adresa liderilor PSRM, fapt care ar rupe alianța de guvernământ. Mai mult de atât, fostul deputat comunist, Grigore Petrenco, este de părerea că minim 10 pagini au fost scoase intenționat din raport, pentru a nu fi văzute de public.

Total
0
Shares
Total
0
Share