Politic

După aproape 30 de ani, vor fi scoase bucățile de beton de pe podul peste râul Nistru în preajma localității Vadu-lui-Vodă

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 5 octombrie 2021, în conformitate cu decizia Comisiei Unificate de Control, la postul nr.9/drept trilateral al Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii, dislocat la podul peste râul Nistru în preajma localității Vadu-lui-Vodă, au demarat lucrările de reamenajare a acestuia. La finalul lucrărilor, de pe carosabil urmează să fie eliminate toate obstacole artificiale şi deblocat segmentul de drum Coşnita-Bălăbăneşti-Dubăsarii Vechi, care nu este funcțional timp de 29 ani, şi intersecția drumului Chişinău – Vadul-lui-Vodă.

Reamenajarea se va desfășura etapizat, până la sfârșitul acestui an, şi va include reamplasarea infrastructurii postului, în special a blocurilor de beton, mașinii blindate (TAB), modulului pentru efectiv (locurile de serviciu şi obiectele auxiliare), în conformitate cu planul elaborat de Comandamentul Militar Întrunit al Forţelor Mixte de Pacificare aprobat de Comisia Unificată de Control.

Ulterior lucrările se vor axa pe instalarea sistemului de alimentare cu energie electrică, dotarea cu utilaj și mobilier nou, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de serviciu a pacificatorilor.

Lucrări similare sunt preconizate şi la postul nr.9/stâng, care va fi evacuat de pe carosabil şi nu va mai împiedica circulația.

loading...

Comments are closed.