Politic

După ce a criticat-o pe Maia Sandu și PAS, Andrei Năstase a fost chemat la Ambasada SUA

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce în ultimele zile a criticat-o pe Maia Sandu și PAS, Andrei Năstase a fost chemat la Ambasada SUA, informează Telegraph.md

Andrei Năstase, președintele de onoare al PPDA:

La sediul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, am avut o întâlnire cu Excelența Sa, Domnul Ambasador Kent D. Logsdon.

Am răspuns invitației Domniei Sale cu real interes și preocupat, așa cum am fost întotdeauna, de a optimiza dialogul cu prietenii și partenerii noștri americani, cei care sprijină constant, de foarte mulți ani, evoluția societății noastre către democrație.

Împreună cu Domnul Ambasador am parcurs și detaliat o serie de teme care au legătură cu situația atât de complexă și deosebit de complicată prezentă la frontiera de Est a Uniunii Europene.

Am prezentat Domnului Ambasador Kent D. Logsdon un set de perspective obiective și foarte clar definite de cele mai recente evoluții militare și economice din această regiune, evoluții care se suprapun, din nefericire, evidentului impas al managementului guvernamental prin care trece astăzi Republica Moldova.

Preocuparea mea și a colegilor mei cu privire la riscurile care pot fi generate de o schimbare bruscă a paradigmei politice din Republica Moldova a fost unul dintre subiectele importante ale discuției noastre și am constatat că Domnul Ambasador a acordat atenție fiecărui detaliu atașat acestei teme.

Mai mult decât atât, am întărit disponibilitatea cu care actuala opoziție pro-europeană, democratică, extraparlamentară, validată istoric prin acțiuni concrete care au scos Republica Moldova de sub dominația unui regim oligarhic și ilegitim, este dispusă să contribuie activ la identificarea și implementarea soluțiilor care pot rezolva problemele cu care se confruntă astăzi societatea noastră.

Am reiterat apelul la unitatea tuturor forțelor democratice din Republica Moldova și am susținut argumentat Domnului Ambasador necesitatea resetării actualei abordări politice guvernamentale, una exclusivă și exclusivistă în egală măsură, o abordare care pune în pericol parcursul pe care ni l-am asumat ca stat în momentul obținerii statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Având certitudinea că Statele Unite ale Americii vor rămâne la fel de implicate în ceea ce privește susținerea Republicii Moldova în drumul său către democrație și prosperitate, l-am asigurat pe Domnul Ambasador Kent D. Logsdon, de angajamentul nostru, principial și nenegociabil de a face tot ce ține de noi pentru ca în Republica Moldova să se dezvolte o democrație autentică și un stat de drept în care libertatea și drepturile cetățenilor sunt respectate, justiția este complet independentă, economia este liberală, concurențială și competitivă, iar onestitatea și responsabilitatea oamenilor politici sunt norme și nu excepții.

loading...

Comments are closed.