Politic

După ce a fost insultat de Maia Sandu, istoricul și heraldistul Vlad Mischevca a primit Ordinul Insigna de Aur Ștefan cel Mare și Sfânt

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un format mai puțin oficial decât cel întâlnit la marele curți domnești ale reședințelor președinților lumii, istoricul și primul președinte al Comisiei Naționale de Heraldică a Republicii Moldova, Vlad Mischevca a fost decorat de către Asociația Obștească Ștefan cel Mare și Sfânt, cu Ordinul Insigna de Aur Ștefan cel Mare și Sfânt, a anunțat Andrei Batereanu, președintele asociației.

“Azi e despre merite, iar în această ordine de idei, suntem depășiți de situația în a comenta deciziile politice ale unor sau altor actori politici, fie și a Președintelui Republicii Moldova.

În calitate de Președinte al asociației, dar și ca reprezentați ai societății civile, am considerat și considerăm că decorarea cu cea mai înaltă distincție a asociației, este o datorie și o responsabilitate în raport cu personalitatea d-lui Mischevca”, a transmis Batereanu, după ceremonia de decernare care a avut loc la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Amintim că istoricul și heraldistul Vlad Mischevca a fost exclus de Maia Sandu din Comisia Națională pentru Heraldică, iar în fruntea acestei instituții a fost pus un designer vestimentar din echipa partidului condus de Gheorghe Cabcaliuc. Decizia președintelui a revoltat mediul academic și opinia publică.

loading...

Comments are closed.