Politic

După ce a pierdut controlul în Primăria municipiului Bălți, tot prin skype, Renato Usatîi și-a anunțat demisia din funcția de Primar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Renato Usatîi a pierdut lupta pentru Bălți. După zeci de demisii în lanț a mai multor funcționari de rang înalt din cadrul municipiului Bălți, cea mai dureroasă fiind pentru Usatîi demisia fostului său consilier și prieten, ex-primar interimar, Igor Șeremet, aseară în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, Renato Usatîi însuși și-a anunțat demisia din funcția de Primar.

Demisia lui Usatîi vine după ce la începutul lunii ianuarie, 27 de consilieri municipali au votat pentru inițierea unui Referendum privind revocarea lui Renato Usatîi din funcția de Primar. Atunci, Usatîi declara că este convins că va trece cu brio de acel exercițiu electoral, dar în caz că 50 % + 1 din alegătorii din Bălți vor vota pentru demisia sa, el își va da demisia.

Ulterior, pe data de 26 ianuarie, în spațiul public au apărut mai multe înregistrări audio, din care reieșea că defapt, consilierii din Bălți idee nu aveau despre acel Referendum, cel care venise cu ideea și care a decis în ultimă instanță cum să fie formulată chiar și întrebarea din buletinele de vot, fiind tot Renato Usatîi.

Nu l-a ajutat pe Usatîi să-și mențină controlul asupra Primăriei Bălți și a consilierilor nici acea așa-numită „grevă a foamei”. Și asta după ce presa a intrat în posesia mai multor imagini video prin care se vedea cum pungi cu mâncare erau duse „greviștilor” noaptea, prin spatele Primăriei.

După cum a declarat aseară Usatîi, pe data de 20 mai ar urma să aibă loc alegeri locale repetate la Bălți. Atunci, el va încerca să-și mențină influența asupra Primăriei prin candidatul său, Nicolai Grigorișin.

 

loading...

Comments are closed.