Economic

După ce a primit 33 de milioane de dolari de la FMI, Moldova mai primește încă 30 de milioane de la Banca Mondială

Pinterest LinkedIn Tumblr

Consiliul de Directori ai Băncii Mondiale a aprobat ieri, 5 iulie, acordarea unei finanțări Republicii Moldova în valoare de 30 milioane de dolari, în cadrul Programului de Management Economic pentru Republica Moldova (DPO-3).

Banii devin disponibili ca urmare a realizării de către Guvernul Filip a reformelor în domeniul guvernanței economice, și anume, managementul finanțelor publice, îmbunătățirea mediului de afaceri, inclusiv, domeniul bancar, agricultura și sectorul energetic. Scopul finanțării este asigurarea stabilității macroeconomice și stimularea creșterii economice.

Programul de Management Economic al Republicii Moldova „DPO-3” este una dintre cele mai importante componente ale Parteneriatului Strategic pentru perioada anilor 2018-2021. Banii sunt oferiți sub formă de sprijin bugetar în baza acțiunilor stabilite în matricea de politici cu condițiile de concesiune de tip Blend.

Amintim că la începutul săptămânii, Moldova a primit o nouă tranşă de 33,7 milioane de dolari din împrumutul contractat în 2016 de la FMI. 22,5 milioane sunt deja în conturile BNM, iar restul de 11,2 milioane de dolari vor ajunge săptămâna viitoare.

loading...

Comments are closed.