Politic

După ce anterior a numit-o „oaie”, Alexandr Slusari, o atacă din nou pe Maia Sandu: „Dă dovadă de IRESPONSABILITATE politică”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Exponenții Platformei DA s-au arătat foarte deranjați după ce lidera PAS, Maia Sandu, a declarat ieri la TV8 că la moment, formațiunea pe care o conduce face un sondaj intern, pentru a stabili dacă să-i ofere sau nu sprijin politic lui Andrei Năstase, sau să meargă pe cont propriu la alegerile locale anticipate din Chișinău.

Pe profilul său de facebook, vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a scris că acțiunile Maiei Sandu sunt o dovadă a iresponsabilității politice. Mai mult, Slusari a ținut să-i amintească Maiei Sandu că în 2016, atunci când Năstase s-a retras în favoarea Maiei Sandu cu doar două săptămâni înainte de alegerile prezidențiale, Platforma DA nu a recurs la astfel de mijloace.

„Am înțeles că PAS face un sondaj intern în scris în privința oportunității susținerii candidatului Platformei DA în funcția de primar general al Chișinăului.
Dacă toamna 2016 Platforma DA ar fi organizat chestionarea tuturor membrilor în privința participării la alegeri prezidențiale, atunci Andrei Năstase ar trebui să participe în scrutin în paralel cu Maia Sandu.
Mai mult ca atît, dacă la 14 octombrie 2016, la începutul ședinței Consiliului Politic Național al Platformei ar fi fost pusă la vot chestiunea privind retragerea lui dl. Năstase, după calcule mele, undeva 2/3 din membrii ar fi votat impotriva retragerii. Însă, după aproape 4 ore de discuții argumentate 3/4 din membrii Consiliului au acceptat retragerea liderului Platformei în interesul național.
Asta se numește responsabilitatea politică !”,
se spune în mesajul lui Slusari.

Nu este pentru prima dată când Platforma DA, în special vicepreședintele Alexandr Slusari, o atacă dur pe Maia Sandu. În septembrie 2016, Slusari într-o discuție cu mai mulți membri de partid, printre care Aliona Mandatii și Aureliu Pisica, a numit-o pe Maia Sandu „oaie”.

Slusari: E târziu. Nu putem merge în paralel, dar oaia asta, în afară de sondaj, nu recunoaște nimic. Dacă IRA va desena cu un procent mai mult pentru ea, va insista că este candidat.„, spunea atunci Slusari. Ulterior acesta a confirmat veridicitatea discuțiilor.

Iar în pragul alegerilor prezidențiale din 2016, într-o discuție cu Andrei Năstase, Alexandr Slusari declara că nu mai vrea să participe în jocurile Maiei Sandu și că Platforma DA ar trebui să pună punct așa-numitei alianțe dintre PAS și PPDA. În replică, Năstase îi spunea lui Slusari că are suspiciuni că Maia Sandu ar face jocul lui Plahotniuc, iar într-o zi el va recunoaște acest lucru public.

Slusari – De ce noi trebuie să participăm în jocul ăsta atunci? Hai să spunem lucrurilor pe nume și ieșim cu capul sus din chestia asta.

Năstase – Vom spune lucrurilor pe nume și vom spune că noi ne pregătim pentru parlamentare, iar la parlamentare noi vom merge în mod separat.

Slusari – Exact.

Năstase – Noi nu putem face … care nu se respectă și eu o să-i spun o dată lui Maia, dar deja public o să-i spun: Ție nu-ți pare că lucrezi mână-n mână cu Plahotniuc?

Telegraph amintește că Maia Sandu a declarat că PAS face în prezent un sondaj de opinie. Mai exact, prin e-mail a fost expediat un chestionar la aproximativ 2000 de persoane, în special din Chișinău, ca să se expună pe marginea subiectului ce ține de alegerile anticipate din Chișinău. După ce se va încheia sondajul, Maia Sandu împreună cu restul membrilor PAS vor decide dacă îl vor susține pe Andrei Năstase ca și candidat unic al opoziției pentru funcția de Primar General al municipiului Chișinău, sau vor înainta propriul candidat.

 

 

 

 

 

loading...

Comments are closed.