Politică

După ce Băsescu l-a numit „pudelul lui Putin”, Dodon reacționeză: voi interzice prin lege unionismul!

Pinterest LinkedIn Tumblr

La Congresul de constituire a Partidului Unității Naționale, Traian Băsescu a fost ales în calitate de președinte de onoare. Într-un discurs, fostul președinte al României l-a numit pe președintele Republicii Moldova, „pudelul lui Putin”.

„Putin, deși are un labrador superb, mai are nevoie de un pudel, pe Dodon să-l poarte pe la manifestații”, a declarat Băsescu.

Igor Dodon i-a răspuns lui Traian Băsescu, abia acum câteva minute, într-o postare pe facebook, în care a declarat că clasa politică de la București dorește lichidarea statalității moldovenești, iar Băsescu este unul dintre cei mai radicali și mai ridicoli exponenți ai unionismului.

„Campania propagandistică „Basarabia – pămînt românesc” a fost lansată pe timpul lui Băsescu. El în mod deschis a susținut și continuă să susțină partidele extremiste și antistatale din Republica Moldova.
Toată această propagandă unionistă a dăunat mult relațiilor de încredere între Chișinău și Tiraspol. Dar tocmai acesta e unul dintre obiectivele unioniștilor – să nu permită reîntregirea Republicii Moldova, fiindcă o Moldovă reîntregită nu va putea fi anexată la România, iar trupele NATO nu vor putea ajunge pe Nistru”, se spune în mesajul lui Igor Dodon.

Președintele moldovean a atras atenția și la faptul că Băsescu ar fi anchetat penal în România și că toate proiectele sale unioniste din Republica Moldova s-au compromis.

Igor Dodon a mai adăugat că va insista prin interzicerea prin lege a unionismului și a propus tragerea la răspundere a celor care organizează campanii și acțiuni de lichidare a statului Republica Moldova.

loading...

Comments are closed.