După ce i-au panicat pe locuitorii din Bălți, Armata Națională anunță că la poligonul din localitate au loc exerciții militare

Militarii Armatei Naționale se antrenează la poligonul de la Bălți, informează Armata Națională, însă comunicatul a fost publicat tocmai după ce mai mulți locuitori ai acestui oraș au declarat că sunt panicați și nu știu ce se petrece.

”Așteptăm imediat explicații de la MAI sau MA ce-s cu sunetele acestea de explozii la Bălți”, a scris Dragoș Galbur, liderul PNM.

”Casa se zguduie. Se aud nu doar bubuituri, dar și focuri de armă”, s-a revoltat jurnalista Irina Lencauțan.

Potrivit Armatei, militarii din Brigada de Infanterie Motorizată „Moldova” execută, în perioada 22-23 decembrie, curent, trageri de luptă la Centrul de instruire al unității din municipiul Bălți.

Efectivul plutoanelor de artilerie sunt antrenaţi în desfăşurarea unui exerciţiu practic, în cadrul căruia execută trageri din armamentul din dotare.

De menţionat că antrenamentele se desfășoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2022.

Totodată, informăm localnicii municipiului Bălți că, la finalul exercițiului, vehiculele militare implicate în aceste instruiri se vor deplasa de la poligon spre unitate. Îndemnăm cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări.

Total
0
Shares
Total
0
Share