Politic

După ce Maia Sandu a pierdut lamentabil la CC, Olesea Stamate spune că decizia de astăzi este bună

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce Curtea Constituțională a declarat astăzi inadmisibilă sesizarea Maiei Sandu în partea ce ține de modificarea componenței Guvernului în demisie, însă a acceptat punctul despre unele împuterniciri administrative, Olesea Stamate, consilier prezidențial, susține că decizia de astăzi este una bună.

Potrivit acesteia, scopul sesizării a fost împuternicirea Guvernului în demisie să poată numi funcționari publici, pentru a nu se bloca activitatea internă a țării. Totuși, Stamate nu spune nimic despre respingerea celorlalte cinci puncte din sesizare, declarate inadmisibile.

“Decizia Curții clarifică lucrurile în ceea ce ține de competențele Guvernului interimar. Ne-am asigurat că Guvernul va putea numi secretari de stat și persoane în alte funcții de demnitate publică, precum și funcționari publici pe durata asigurării interimatului. Este o decizie bună pentru situația actuală, pentru că poate face Guvernul mai puternic pe timp de criză. E o decizie care corectează lipsa totală de responsabilitate a foștilor miniștri și secretari de stat care au fugit de responsabilități în plină criză. Sperăm că această fereastră de oportunitate va fi folosită cu înțelepciune de executiv, în interesul cetățenilor”, a declarat Stamate.

Menționăm că din cele șase puncte din sesizarea Maiei Sandu, Curtea a examinat astăzi doar unul, punctul D. Pe celelalte le-a declarat inadmisibile.

loading...

Comments are closed.