Alte știri

După ce Maia Sandu l-a ajutat să-și întoarcă 266 ha de teren arabil, Vlad Filat vine cu un nou apel în susținerea PAS

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce judecătorii Curții de Apel Chișinău au decis să-i întoarcă lui Vlad Filat cele 266 ha de terenuri agricole din proprietatea Caravita & Co, decizia fiind adoptată de către cumătra Domnicăi Manole (PAS) și de verișoara dreaptă a finului lui Igor Grosu (PAS), fostul lider al PLDM vine cu un nou apel în susținerea PAS.

”PAS este la acest moment singurul partid pro-european ce va accede în parlament, cu șanse reale de a obține majoritatea și prelua guvernarea și mai ales cu capacitate de a realiza reformele necesare Republicii Moldova”, crede Vlad Filat.

Amintim că, prin decizia Curții de Apel Chișinău nr.2r-1398/21 din 01 iulie 2021, adoptată de către judecătorii Ana Panov, Marina Anton și Olga Cojocaru, Vlad Filat, acționând prin nepotul său Vladimir Filat, a dobândit anularea unui proces-verbal cu privire la înstrăinarea a 266 ha de terenuri agricole din proprietatea Caravita & Co, companie îndreptată spre faliment în baza unei sentințe de condamnare penală pentru spălare de bani și implicare în jaful miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova. În baza acelorași materiale probatorii, administrate de către procurori și judecate definitiv, a fost condamnat și Ion Rusu, fostul naș de cununie al lui Vlad Filat. La caz, Ion Rusu a recunoscut că a acționat în interesele fostului premier și lider politic Vlad Filat, iar în fața judecătorilor a spus că a intenționat să ascundă proveniența a 2.800.000 de euro, sustrase de la BEM, şi că a efectuat tranzacții fictive cu alte companii pentru rambursarea mijloacelor financiare creditate (vezi pe anticoruptie.md).

Decizia din 01 iulie 2021 a Curții de Apel Chișinău a fost adoptată la scurt timp după ce președintele Maia Sandu a semnat decretul cu privire la revocarea președintelui Curții de Apel Chișinău (decretul este publicat aici), iar în locul acestuia a fost numit un președinte interimar în persoana judecătorului Ana Panov, desemnată prin dispoziția unilaterală a lui Dorel Musteață, președintele interimar al CSM, ex-judecător la Judecătoria Anenii Noi, un apropiat al PAS și cu legături la Președinție prin intermediul consilierului prezidențial Olesea Stamate.

Articolul integral poate fi citit aici – DOC EXCLUSIVE // Maia Sandu îl ajută pe Vlad Filat să-și recapete 266 ha de terenuri agricole din proprietatea Caravita & Co

loading...

Comments are closed.