Externe

După ce Putin a declarat că ISIS nu mai este prezent în Syria una din cele mai mari baze militare rusești a fost distrusă

Pinterest LinkedIn Tumblr

La data e 31 decembrie, teroriștii din Statul Islamic au împușcat din aruncătoare de grenade asupra la o bază aviatică rusească în apropiere de localitatea Hmeimim din Syria. În urma atacului au fost distruse în total 7 avioane militare rusești. Mai mult de zece militari ruși au fost răniți, transmite TV Rain.

În urma aceluiași atac, a fost distrus un depozit de armament, care a explodat. Ministerul Apărării al Federației Ruse deocamndată nu a comentat acest incident. Komersant scrie că acest atac poate fi numit unul din cele mai grave din toată Campania rusă în Syria care a fost începută la sfârșitul lui 2015. Aceeași sursă spune că până acum, pierderile erau mult mai mici datorită sistemelor de apărare performante care de această dată nu au putut opri atacul teroriștilor.

Anterior, Ministerul Apărării a menționat că la fel pe data de 31 decembrie un helicopter rus s-a prăbușit în Syria, doar că din cauza problemelor tehnice, în urma accidentului ambii piloți au decedat.

Amintim că la începutul lunii decembrie 2017, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care promitea retragerea armatei ruse de pe teritoriul sirian. Acest gest a fost explicat prin întărirea puterilor guvernamentale siriene dar si slăbirea forței Statului Islamic.

loading...

Comments are closed.