Politic

După doi ani de guvernare, Premierul Filip își cere scuze! Iată pentru ce

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, în cadrul ședinței consacrate celor doi ani de la investirea Guvernului Filip, prim-ministrul a garantat că anul 2018 se anunță a fi unul mai productiv, mai propser și cu un viitor mai bun pentru cetățenii Republicii Moldova. Totodată Pavel Filip a făcut precizări jurnaliștilor cu privire la declarația sa anterioară în care menționa că 90 la sută dintre numele care apar în raportul Kroll 2 sunt ale oamenilor „absolut onești”.

„Vreau să afirm că a fost o exprimare nereușită din partea mea și îmi cer scuze pentru asta. Iată cum stau lucrurile. Încă în luna noiembrie cei de la Kroll au fost la Chișinău și am avut o ședință prezidată de mine. Au fost prezentate la general lucrurile care pot fi regăsite în raport. Apoi a fost prezentat draftul acestui raport celor de la BNM. Cei de la BNM urmează să formuleze un șir de întrebări către Kroll, după care în timp proxim cei de la Kroll vor veni cu raportul final. Deja acest raport va fi prezentat celor de la Anticorupție. 

Cei de la Kroll au solicitat ca raportul să nu fie făcut public. Asta pentru că în experiența lor, prin care odată făcute publice mai multe nume s-au dovedit ulterior a fi nevinovate și astfel cei de la Kroll au fost atacați în judecată. Așa și la noi, nu se exclude că în acest flux se vor regăsi nume care nu au nimic cu furtul miliardului. Îmi cer scuze pentru declarația anterioară”, a precizat prim-ministrul.

Totodată Filip a mai spus că Republica Moldova a îndeplinit deja cele 10 condiționalități pentru acordarea primei tranșe din cadrul asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro, oferită de către UE. Mai mult, în curând, în Republica Moldova este așteptată o misiune de evaluare care va decide debursarea primei tranșe.

loading...

Comments are closed.