După “epurarea” pe criterii politice, Budianschi se plânge la TV că acum nu sunt doritori la funcții în Ministerul Finanțelor

După ce i-au persecutat și eliberat din funcții pe cei care au lucrat în perioada guvernării democrate, Budianschi s-a plâns la Realitatea TV că nu sunt doritori care să lucreze la Ministerul Finanțelor, iar demisii sunt săptămânale.

„Noi avem plecări din minister, practic, în fiecare săptămână. În alte ministere e la fel. La salariul chiar și de 13-16 mii nu vin. Un șef de directie, specialist bun, nu vine la acest salariu.

Avem un sistem salarial care trebuie absolut schimbat. Sunt multe salarii mici, de 4-5 mii, dar nici la salarii mari nu vin și avem probleme. E o sarcină destul de dificilă. Nu putem efectua majorări mari, nu avem resursele necesare. Vama, FISC-ul care au salarii mai mari nu au schimbat cu ceva situația ca veniturile bugetare să fie suficiente pentru a opera majorări.

Această problemă trebuie rezolvată în complex, pe tot sectorul bugetar, unde salariile trebuie să fie comparabile cu sectorul privat”, a declarat Budianschi, dar nu a precizat cum anume vede această reformă salarială din sectorul bugetar.

Guvernul Gavrilița a venit, de mai multe ori, cu îndemn către tineri, dar și către diasporă, să participe la concursurile de angajare anunțate de Executiv și ministere, însă puțini doritori și-au depus CV-urilor în acest sens. Cel mai des s-a invocat problema salariilor mici, în comparație cu lista de responsabilități pusă în fața angajatului, scrie unimedia.info

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share