Alte știri

După explozie și problemele financiare, Libanul se mai confruntă cu o criză

Pinterest LinkedIn Tumblr

În condițiile în care zeci de spitale și unități sanitare au devenit nefuncționale în urma exploziei devastatoare din portul Beirut de săptămâna trecută, capitala libaneză se confruntă și cu o altă criză de sănătate – numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu o treime, relatează The Independent, citat de Digi24

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Explozia a distrus cel puțin trei spitale mari, extrem de importante în arhitectura sanitară a orașului, ele fiind acum complet nefuncționale. Alte două spitale sunt puternic avariate.

O evaluare a OMS arată că jumătate dintre cele 55 de clinici și centre sanitare din capitala Libanului sunt nefuncționale în urma deflagrației. Estimările arată că în jur de 500 de paturi au fost pierdute.

Și principala unitate medicală care se ocupa de tratamentul cazurilor de infectare cu coronavirus dar și de testare a fost puternic lovită.

„Capacitatea Libanului de a lupta cu pandemia de coronavirus a fost redusă cu o șesime”, a spus Alexandre Nehme, directorul spitalului. Cei 18 pacienți cu coronavirus au fost transferați spre alte centre, și ele la capacitate maximă și luptându-se să facă față în contextul lipsei de echipament medical.

Guvernul libanez, deja lovit puternic de o criză financiară fără precedent, avea probleme în a controla epidemia și abia ce instituise o nouă perioadă de carantină generalizată când a avut loc explozia. Înainte de a își înainta demisia, guvernul a declarat starea de urgență prin care armata primește puteri sporite.

Citește și: Preşedintele libanez a anunțat costul pagubelor cauzate de explozia devastatoare din Beirut

loading...

Comments are closed.