Politic

După panica ridicată de Maia Sandu și PAS-ul ei, moldovenii au rămas fără zborurile low-cost de la WizzAir

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritatea Aeronautică Civilă confirmă că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău începând cu data de 14 martie 2023. Decizia a fost anunțată după ce în ultima perioadă Maia Sandu și reprezentanții PAS-lui au panicat societatea despre un eventualul atac politico-militar asupra Republicii Moldova, fiind învinuită Rusia, pericole negate de către americani și români.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Autoritatea abilitată a fost notificată printr-un email despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune.

Autoritatea și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au fost în permanentă colaborare și discuții cu reprezentanții Wizz Air, informând continuu privind procedurile aplicate în scopul asigurării unui nivelul corespunzător al siguranței și securității aeronautice. Decizia luată de către Wizz Air a creat incertitudine având în vedere că în data de 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar astăzi acesta a fost aprobat de către AAC. Urmare a analizei riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță, aplicând o serie de proceduri în acest sens, și regretă decizia subită luată de către Wizz Air.

În continuare vom întreprinde toate acțiunile necesare pentru a asigura revenirea cât de curând a operatorului aerian pe Aeroportul Internațional Chișinău, dar și pentru atragerea altor companii aeriene low-cost.

loading...

Comments are closed.