Alte știri

După Portugalia și Spania, Comisia Europeană a aprobat PNRR-ul Greciei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Europeană a aprobat joi planul de relansare al Greciei, ce va fi finanţat prin împrumutul comun european destinat să atenueze impactul economic al pandemiei de COVID-19. Este a treia țară, după Spania și Portugalia, al cărei plan este aprobat.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Aprobarea pe care noi am dat-o astăzi este o etapă importantă pentru deblocarea a 30,5 miliarde de euro în cursul următorilor ani”către Grecia, a spus președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată în situl antic al Agorei din Atena, în prezenţa premierului grec Kyriakos Mitsotakis.

Când planul va fi aprobat de Consiliul European, vom fi pregătiţi să deblocăm primele fonduri în iulie, a adăugat ea, potrivit Agerpres.

Grecia urmează să primească aproximativ 30,5 miliarde de euro, dintre care 17,8 miliarde ca subvenţii directe şi 12,7 miliarde sub formă de împrumuturi.

Ursula von der Leyen a început turneul său în Europa miercuri cu Spania şi Portugalia, celelalte două țări care au primit undă verde din partea Bruxelles-ului pentru planurilor lor de relansare.

După Grecia, şefa Comisiei Europene va ajunge în cursul după-amiezii de joi în Danemarca.

Aceste planuri naţionale vor fi primi fonduri printr-un plan masiv al UE de 750 miliarde de euro finanţat printr-un împrumut comun fără precedent.

Ca şi celelalte ţări din Europa de Sud, ale căror economii sunt puternic dependente de turism, Grecia a suferit din plin consecinţele pandemiei de COVID-19.

România așteaptă de asemenea o aprobare a PNRR, trimis la Bruxelles la sfârșitul lunii mai. Până acum, Comisia Europeană a trimis o serie de observații.

loading...

Comments are closed.