Lifestyle

După tragedia de la Hâncești, IGSU și SMURD au organizat cursuri de instruire în domeniul acordării primului ajutor pentru alergători

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe data de 7 august un grup de 20 alergători, membri ai Asociației Obștești “Moldova Trail Run Club” au participat la cursul de instruire privind acordarea primului ajutor medical, care a fost organizat de formatorii Centrului Republican de Instruire al IGSU.

Lecțiile teoretice și practice au fost desfășurate de specialiștii SMURD cu scopul pregătirii sportivilor expuși unui grad sporit de accidentare, care aleargă în afara orașului pe suprafețe denivelate, păduri, câmpii, zone cu relief pietros.

Pe parcursul prelegerilor membrii clubului sportiv au fost instruiți pentru a reacționa prompt și corect în situații de risc.

Expunerea acestora în procesul alergării, le pot crea diferite traumatisme, iar pentru a ști cum să reacționeze corect, alergătorii au fost ghidați de paramedicii SMURD.

Angajații IGSU au demonstrat și explicat tehnici și metode de bază în acordarea primului ajutor medical în caz de lovituri, fracturi, luxații dar și stop cardiac.

Cursul de instruire în domeniului acordării primului ajutor organizat de specialiștii SMURD este la prima ediție și va avea continuitate.

Cursul a fost organizat după tragedia care a avut loc la Hâncești, unde un participant la maraton a decedat în timpul competiției.

BREAKING NEWS // Un tânăr a decedat în timp ce alerga la Maratonul din Hîncești

loading...

Comments are closed.