Politic

După Vlad Filat și Viorel Cibotaru, iată cine este noul lider PLDM! Spune că e gata să facă Unirea cu România

Pinterest LinkedIn Tumblr

Tudor Deliu este noul lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), care de altfel, s-a declarat de astăzi partid uniniost. Cârma formațiunii a fost preluată de deputatul PLDM, dupa ce fostul președinte Viorel Cibotaru și-a dat demisia, la congresul partidului din 9 septembrie 2018. Odată cu această schimbare, politicienii au modificat și statutul partidului, asumându-și drept obiectiv strategic – unirea Moldovei cu România.

Am decis astazi mi-am dat demisia de onoare, este o tactica si strategie a partidului, si sper ca in continuare domnul Deliu sa fie ca si comportamentul de pana acuma in pralament. Absolut nu este o chestie de orgoliu noi credem ca domnul deliu va exprima cel mai bine interesele partidului”, a declarat ex-președintele PLDM, Viorel Ciubotaru.

Iar noul lider spune că PLDM vrea să facă marea unire cu patria mamă. “Au fost operate anumite modificari la statut si in programul politic al partidului, programul politic in program este inclus ca PLDM accepta dezideratul unirii si va lupta pentru acest ideal.”, a declarat Tudor Deliu.

tudor deliu, noul presedinte pldm, partidul liberal democrat din moldova, vlad filat, maria ciobanu, maia sanduChiar dacă noul președinte spune că de acum încolo ei vor fi un partid unionist, touși vicepreședintele PLDM, Ion Terguță, fost jurnalist, a fost decorat în 2012 de către președintele rus Vladimir Putin cu „Ordinul Prieteniei”. Terguță, care lucra pe atunci la MIR, a acceptat premiul de la Moscova (VEZI DETALII).

Terguta, PLDM, vicepresedintele PLDM cu ordin de la Putin Ordinul Prieteniei, KGB, sculele kremlinului, oamenii Kremlinului, PAS, Platforma DA

Terguta, PLDM, vicepresedintele PLDM cu ordin de la Putin Ordinul Prieteniei, KGB, sculele kremlinului, oamenii Kremlinului, PAS, Platforma DA

Mai mult decât atât, PLDM ca viitor partid unionist, în trecut a votat un guvern minoritar împreună cu Partidul Comuniștilor, condus de Vladimir Voronin, în 2015. Atunci Chiril Gaburici devenea Premier cu suportul politic al PCRM, iar Maia Sandu din nou ministra Educației. Culmea este că în prezent lidera PAS nu recunoaște apartenența sa la PLDM în perioada când partidul era condus de Vlad Filat.

Maia sandu, pldm, vlad filat, pas, tudor deliu noul lider pldm, viore cibotaru,

Noul șef PLDM, Tudor Deliu, mai spune că este gata să faca front comun cu alte formațiuni proeuropene pentru un scor mai bun la alegerile parlamentare din februarie 2019. Deocamdată doar PAS și PPDA s-au arătat deschise pentru negocieri în acest sens.

loading...

Comments are closed.