Echipa parlamentară lui Ilan Șor a obținut extinderea listei beneficiarilor de alocații majorate pentru veterani

Toți participanții la operațiunile de luptă care au primit distincții vor beneficia de indemnizații majorate de veteran. La ultima ședință, Parlamentul a adoptat amendamentul aferent la legea “Cu privire la veterani”, propus de către deputatul din echipa lui Ilan Șor, Reghina Apostolova.

Inițial, indemnizațiile majorate erau prevăzute pentru cetățenii care au apărat integritatea teritorială și independența Republicii Moldova, precum și pentru cei care au fost decorați cu ordinul “Credință Patrie” de gradul I, II și III.

Potrivit amendamentului depus de către deputații aleși pe listele Partidului ”ȘOR”, toți cei care au fost decorați cu titluri onorifice și cruci sau medalii, vor beneficia de un sprijin financiar lunar de 150 de lei, în loc de 50 de lei, cum era anterior. Cei care au și ordine vor primi 300 de lei în loc de 150.

Reghina Apostolova a declarat că “mărimea indemnizațiilor pentru cei care și-au riscat viața pentru a-și îndeplini datoria militară ar trebui să fie mai mare”. Și este foarte important că primul pas în această direcție a fost deja făcut.

“Suntem foarte bucuroși că am reușit să obținem în Parlament adoptarea acestui amendament important. Veteranii noștri ar trebui să simtă tot timpul sprijinul statului. Sarcina noastră este să îi susținem cu tărie”, a spus ea.

Total
0
Shares
Total
0
Share