Social

Echipament medical performant la Departamentul clinic de Neurochirurgie al Institutului de Medicină Urgentă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pacienții cu afecțiuni neurochirurgicale din cadrul Departamentului clinic de Neurochirurgie al IMSP Institutul de Medicină Urgentă, de astăzi vor fi tratați cu cel mai nou și performant echipament medical, achiziționat din fondurile alocate de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și resursele interne ale instituției.

Echipamentul cuprinde un sistem integrat de navigare ghidată, o unitate ultrasonografică intraoperațională, retractor, microscop neurochirurgical și microchirurgical, destinate operațiilor craniale și spinale de performanță înaltă.

„Dotarea spitalelor noastre cu tehnică modernă este esențială în crearea sistemului medical performant, pe care ni-l dorim în Republica Moldova. Nicio investiție, niciun efort nu este prea mare atunci când vorbim despre salvarea de vieți. Chiar dacă uneori resursele financiare nu ne dau voie să înaintăm atât de repede precum ne-am dori, iată că reușim încet, încet să ajungem acolo”, a spus ministra Sănătății, Svetlana Cebotari.

Noul echipament are menirea de a diminua apariția complicațiilor post-operatorii, inclusiv riscul de invalidizare a pacienților și va contribui la realizarea într-un timp foarte scurt a intervențiilor neurochirugicale și la evitarea leziunilor țesuturilor sănătoase în procesul de extracție a tumorilor.

Telegraph informează că Departamentul clinic Neurochirurgie funcționează din anul 1977 și are drept scop soluționarea celor mai complicate cazuri de traumatisme craniocerebrale și vertebromedulare, hemoragii cerebrale, accidente vasculare celebrale hemoragice etc. Activitatea secției este bazată pe diagnosticarea și asigurarea asistenței medicale calificate pacienților de pe întreg teritoriul țării.

loading...

Comments are closed.