Actual

Echipele mobile de informare desfășoară campania de promovare a vaccinării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Localitățile din 7 raioane cu cea mai joasă rată de vaccinare (Leova, Sângerei, Glodeni, Drochia, UTA Găgăuzia, Taraclia, Ialoveni) au fost vizitate, în perioada 9 septembrie- 7 octombrie, de către echipele mobile de specialiști în sănătate publică și comunicare, prin intermediul „Autocarului Sănătății”, unde au discutat cu oamenii despre siguranța și eficacitatea vaccinurilor, au dezmințit miturile și au răspuns la toate întrebările legate de vaccinuri și vaccinare.

Totodată, au fost desfășurate instruiri cu specialiștii din domeniul sănătății, asistența socială, educație, autorități publice locale, reprezentanți ai cultelor religioase, despre beneficiile vaccinării și cum să comunice eficient cu populația despre vaccinuri, tehnici de consiliere și de promovare a vaccinării.

În rezultatul acțiunilor de informare, dar și mobilizare a autorităților publice locale în procesul de informare a populației, rata de vaccinare a crescut în localități, îndeosebi în rândul anagajaților din sistemul de educație.

Începând cu 19 octombrie, echipele mobile de informare a populației vor merge în raioanele Hâncești, Căușeni, Ungheni, Criuleni, Telenești, Râșcani.

Menționăm că, campania de informare a populației din zonele rurale privind importanța și beneficiile vaccinării a fost lansată la 4 august curent și este realizată în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” și are drept scop creșterea acceptabilității populației din zonele rurale de a se vaccina împotriva COVID-19.

La moment, în Republica Moldova, 832.171 persoane s-au vaccinat cu schema completă.

loading...

Comments are closed.