Echipele mobile de medici specialişti continuă să ofere consultaţii profilactice gratuite în localităţile rurale

Echipele mobile de medici specialişti continuă să ofere în perioada 12-16 iulie în localităţile rurale consultaţii profilactice gratuite, acoperite din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Astfel, între 12-15 iulie, locuitorii din Bădiceni, precum și beneficiarii Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din aceeași localitate vor beneficia de servicii de screening prin radiografie pulmonară. Pe data de 16 iulie, complexul radiologic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în satul Visoca, raionul Soroca.

În perioada 12-16 iulie, femeile din localitățile rurale ale raioanelor Soroca şi Ialoveni vor putea efectua gratuit screeningul mamar prin mamografie digitală mobilă.

Începând cu 1 iunie 2021, de examene profilactice gratuite au beneficiat peste 3900 de persoane, dintre care aproape 2500 au efectuat screeningul prin radiografie pulmonară, mai mult de 960 de femei – screeningul mamar prin mamografie digitală mobilă, iar circa 470 de copii au beneficiat de servicii stomatologice. Acestea din urmă sunt stopate pe perioada vacanței și vor fi reluate din data de 1 septembrie.

Examenele profilactice prin radiografie pulmonară şi mamografie digitală mobilă sunt realizate în scopul depistării active a tuberculozei şi cancerului pulmonar, identificării timpurii a stărilor precanceroase şi a cancerului mamar. Pentru activităţile sus-menţionate în anul curent în fondul măsurilor de profilaxie al CNAM au fost planificate peste 5,5 milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share