Alte știri

Echivalentul Google în China și cel mai mare constructor local își unesc puterile pentru a produce mașini electrice inteligente

Pinterest LinkedIn Tumblr

Motorul de căutare Baidu, echivalentul Google în China, va lucra alături de constructorul chinez Geely pentru a construi mașini electrice, aceasta fiind cea mai recentă tentativă a unei companii de tehnologie de a modela viitorul industriei auto, informează CNN.

Baidu va crea o companie pentru a produce mașini electrice inteligente, iar Geely, cel mai mare constructor privat din China, va investi în calitate de partener strategic, a anunțat gigantul IT.

Noua companie va folosi tehnologie de condus autonom dezvoltată de Baidu și platforma modulară pentru mașini electrice creată de Geely.

Constructorii auto sunt tot mai deschiși la colaborarea cu rivali sau companii IT pe măsură ce se confruntă cu marea provocare de a renunța la motoarele cu combustie internă. Investiția necesară pentru dezvoltarea mașinilor electrice a declanșat un val de parteneriate, tot mai multe companii alegând să lucreze împreună pentru împărți costurile uriașe.

Compania auto lansată de Baidu se va orienta către producerea de autovehicule de pasageri și va opera ca o subsidiară independentă. În procesul de fabricație, Baidu va pune la dispoziție tehnologia sa de inteligență artificială și sistemele de cartografiere.

Constructorul chinez Geely, care deține și Volvo, a anunțat că a încercat să se transforme dintr-un constructor de mașini într-o companie de tehnologie orientată către „transport electric inteligent”.

Alte detalii despre parteneriat nu au fost făcute publice.

loading...

Comments are closed.