Economia Republicii Moldova bate /pas/-ul pe loc

În timp ce guvernanții fac poze pe la evenimente pompoase, oamenii suferă din lipsă de posibilități pentru a-și asigura minimul necesar de viață.

Economia oricărui stat se bazează pe buna funcționare a tuturor ramurilor, ori în Republica Moldova ramurile vitale sunt paralizate grație incompetenței guvernanților /pas/.

Fluturând cu drapelul Uniunii Europene, gruparea /pas/ a uitat că, pe lângă preocuparea de organizarea unui referendum inutil, este nevoie și de multă muncă pentru a dezvolta economia.

Nici sub guvernarea precedentă, nici sub conducerea /pas/ și a Maiei Sandu, Republica Moldova nu a înregistrat o creștere economică consistentă pe linia industrializării statului, din contra, în ultimul timp, fiind profund îngrijorați de politicile fiscale promovate de către guvernanți, mulți investitori din Zonele Economice Libere se gândesc în mod serios să părăsească Moldova, lăsând fără de locuri de muncă zeci de mii de moldoveni.

Nu vedem nici să fie atrași investitori mari precum promitea actualul ministru al Economiei – Dumitru Alaiba, nici în domeniul textil, nici în alte domenii, printre care și crearea parcurilor IT.

Agricultura este la pragul falimentării, iar guvernul nu face decât să semene ură între cei care cresc și cei care mănâncă pâine.

Guvernanții /pas/ mint oamenii și le spun că țăranii sunt cei care se îmbogățesc, dar ceea ce nu spune această grupare politică, este că agricultorii datorează sume enorme băncilor și nu au cu ce asigura cultivarea pământurilor.

Cei de la conducerea /pas/ fac totul ca pământurile noastre să nu mai fie prelucrate, să fie lăsate în paragină pentru a le vinde.

Piața muncii arată un decalaj alarmant între cerere și ofertă, ajungând la cifra de 25%.

Piața financiar-bancară este instabilă iar lipsa politicilor de stat în domeniul bancar fac agenții economici să nu aibă acces la împrumuturi ieftine pentru a asigura activitatea neîntreruptă a afacerilor sale.

Aduc aminte guvernanților care sunt incapabili să gestioneze Întreprinderile de Stat – economia oricărui stat se ține, inclusiv, pe seama agenților economici care trebuie susținuți de stat, dar nu alungați să activeze în alte țări.

Puterea de cumpărare a oamenilor noștri a scăzut dramatic, și asta se datorează inflației accelerate care nu a fost controlată de stat.

Toate astea fac oamenii să nu aibă încredere într-un viitor prosper la ei acasă, și pleacă.

Republica Moldova trebuie să iasă din criza incompetenței și ineficienței!

Moldova trebuie să scape de paraziții societății.

Moldova trebuie să scape de gruparea /pas/!

Sergiu Burlacu, vicepreședintele PLDM

Total
0
Shares
Total
0
Share