Editoriale

EDITORIAL // Comisia, condusă de Vasile Andrei Năstase, o va scoate pe Maia Sandu din cutia Pandorei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Incontestabil, Maia Sandu, în calitate de președintă, căreia I se supune seriviciul de informații și securitate, trebuie să răspundă clar ”oamenilor buni”, pe care i-a mințit cu promisiuni deșarte în scrutin, cum a fost posibil ca operațiunea de răprire a judecătorlui ucrainean, Ceaus, să fie desfășurată pe teritoriul Republicii Moldova.

Sandu era obligată să știe totul

Asta, deoarece în fiecare dimineață pe masa ei de lucru, aleasă de Dodon, se află o informație secretă despre acținile respectivului serviciu. Deci, ea nu putea să nu știe că discuțiile telefonice ale lui Ceaus sunt interceptate, că despre locul aflării lui au fost informați spionii ucraineni, că îmbarcarea lui cu un sac de polietelenă în cap într-un portbagaj pe care acesta a cerut românește să-i fie scos, deoarece se înnădușă, a fost efectuată cu succes.

Pe ce mă bazez când spun așa și nu altfel? Pe faptul că mă aflam în biroul președintelui Snegur când i s-a raportat că secesionistul numărul unu, Igor Smirnov, a fost reținut la Kiev.

Vă felicit! A exclamat șeful statului.
Dar știrea reținerii lui Smirnov nu am transmis-o eu în calitate de purtător de cuvânt, ci altă instituție de ordine. Detalii în acest sens cunoaște fostul director al serviciului de informație și securitate, Anatol Plugaru.

Sandu tace ca o regină

Unii pretinși experți vor să creadă că discursul pubic va fi suficient de echilibrat încât să nu afecteze dialogul unul la unul pe care l-a avut Maia Sandu cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, în ceea ce privește extrădarea acestui personaj.

Într-o intervenție live din Dubai, Renato Usatâi o atacă dur pe Maia Sanu. O face de nimic pentru faptul că nu a rechemat ambasadorul R.M. de la Kiev, că nu i-a înmânat o notă de protest.

Întrebarea vine: ”Cum să o facă, dacă știa totul?”

La fel de virulent a fost astăzi și Igor Dodon care admite că în câteva săptămâni, după ce vor fi date publicității amănuntele Maia Sandu va fi judecată penal și va părăsi funcția.

Vasile Andrei Năstase l-a dus în brațe pe fratele său, Andrei

Parlamentul a creat comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus.

L-a ales pe deputatul Vasile Andrei Năstase în funcția de președinte al comisiei, Adrian Lebedisnchi – vicepreședinte al comisiei și deputatul Grigore Novac – secretar.

Nu o invidiez pe Maia Sandu, interfrontista și președinta care va fi interogată de Năstase, care a fost redactor al publicației Glasul Națiunii, fondată de Leonida Lari.

Nu o invidiez de două ori, deoarece cu Vasile Năstase, am lucrat în aceeși redacție. În mod cert, știe a descoase și nu poate fi cumpărat. El nu-și vinde patria și neamul. El l-a crescu înacelașispirit și pe fratele său, Andrei, președintele Platformei DA.

El o va scoate pe Maia Sandu din cutia Pandorei, deoarece a trădat mișcarea de eliberare națională.

Sandu ne-a dus de nas

În momentul în care Sandu trebuia să formeze un front larg pro românesc eropean al Basarabiei, aflu un adevăr care mă lasă mut de uimire și ură. Adevărul a fost spus, cu subiect și predicat, de către Octavian Țâcu, președintele PUN, la TVR Moldova.

“PAS își dorește alegeri anticipate și poate face alianță cu oricine în viitorul Parlament, fiindcă va fi un vot exprimat de un Parlament pe care l-au cerut. Vor putea și cu socialiști și cu Usatîi. Cu siguranță PAS nu va face alianță cu PPDA, este o claritate. Strategia Maiei Sandu este de a-l îngropa pe Andrei Năstase și PPDA”, a declarat Țâcu.

Anterior liderul PAS, Igor Grosu, a declarat că în caz de alegeri parlamentare anticipate formațiunea sa nu va merge în Bloc, alături de Platforma DA sau alte partide de dreapta, așa cum s-a întâmplat în 2019.

Întrebarea logică pe care suntem obligați să ne-o punem e următoarea: ”Socialiștii vor să scoată cumva castanele din jăratec fentând ”Paltforma DA?” Exclus, Inga Grigoriu din aceeași Platformă conduce comisa Laundromat și face un lucru enorm. Conjugându-și eforturile, ei îi vor scoate fin gaura neagră a anilor 2008-2021 pe cei care au furat, au fost complici la jafuri ca la drumul mare și acum se vor pe cai albi. Nu trece nici Maia care a mîncat usturoi și pretinde că de la ea miroase a parfum.

loading...

Comments are closed.