Alte știri

EDITORIAL // Critică la proiectul Maiei Sandu: Va accepta diaspora să plece dintr-o lume normală, în schimbul la o mie de euro?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu a propus adoptarea unei legi conform căreia diaspora se poate muta înapoi acasă și poată trece prin vamă în condiții preferențiale. De exemplu, o mașină obișnuită poate fi importată gratuit, iar o mașină puternică la 50%. Sincer să fiu, nici nu știu cum să comentez acest lucru.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Aceasta este oporcărie atât de mare, încât nici Dodon nu a venit cu astfel de idei. Ar fi interesant pentru mine să mă uit la consultantul care a venit cu conceptul de segregare a propriilor cetățeni după locul de reședință și statutul de migrație în depdendență de preferințe tarifare.

De fapt, aceasta este împărțirea societății în partea sa privilegiată – oameni care nu au plătit nici un impozit direct aici, dar nu permit pensionarilor să moară de foame și plebe – cei care nu permit tuturor celorlalți să moară.

Cu toate acestea, altceva este de-a dreptul ridicol – încercarea de a atrage oamenii din lumea normală într-o grădină zoologică medievală cu maimuțe degenerate în schimbul a o mie de euro economisiți.

Autor: Andrew Bashtannik

loading...

Comments are closed.