Alte știri

EDITORIAL // Despre o lingura de miere în butoiul cu reforme sau Decretul de 500 lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai ieri, instituția prezidențială antrenată plenar în reforme de ale gardului, de ale justiției, de ale Kievului și Bruxellesului a observat în textul legii că nu-i poate retrage Ordinul Republicii conferit de Nicolae Timofti lui Vladimir Plahotniuc.

Iar la 10 februarie, Maia a spus presei că pentru a „răspopi” cavalerul este nevoie ca acesta să fie condamnat pentru o crimă gravă, fapt care sună falnic dar fictiv, sau dacă va avea „la mână” un asemenea demers din partea lui Pavel Filip.

Ne întrebăm, ce s-a întâmplat în aceste opt zile la președinție? De unde au apărut motive pentru retragerea Ordinului Republicii? A trecut anestezia sau au conectat lumina? A sunat Pavel Filip sau chiar a scris?

Pe cât de fulminantă și incredibilă a fost conferirea lui Vlad Plahotniuc a Ordinului Republicii de către Nicolae Timofti, pe atât de virginală este și „retragerea” acestuia de către Maia Sandu, care sfătuită fiind de sfetnicii juridici, a ales doar să excludă două sintagme, dintr-un Decret care rămâne de fapt valabil.

Oameni buni, ne frământă două întrebări globale: 1. Când va fi la pensie, Plahotniuc va primi adaosul de 500 lei prevăzut de lege? 2. Așa vor fi făcute toate reformele? Dacă da, atunci propunem să boim gardul în galben și să-l punem la justiție pe Alaiba.

Autor: A.A.

loading...

Comments are closed.