Editoriale

EDITORIAL // Din categoria ”Maia Sandu e bolșevică”

Pinterest LinkedIn Tumblr

O trăsătură specific bolșevică o constituție disprețul Maiei Sandu pentru Constituție și legi, dispreț camuflat prin invocarea ”voinței poporului”. Din punctul de vedere al Maiei Sandu și al camarilei din jurul ei, ”voința poporului” justifică încălcarea Constituției și a legilor. Nu este admisibil, după părerea lor, ca Constituția și legile să o împiedice pe Maia Sandu să acționeze în numele poporului. Lucrul acesta este afirmat cu text deschis. Ce înseamnă acea ”voință a poporului”? Înseamnă acea ”voință” pe care o dau sondajele de opinie efectuate de către membrii sau apropiații partidului PAS al aceleiași Maia Sandu.

Ne amintim de principiul bolșevic conform căruia raționamentele care țin de interesul de partid sunt superioare legilor. Legile există, de fapt, anume pentru a servi intereselor de partid. Apropo, despre aceasta vorbesc în prezent Maia Sandu și acoliții dânsei: Constituția și legile trebuie schimbate astfel ca Maia Sandu să aibă toate condițiile favorabile pentru a realiza ”voința poporului”, cea exprimată prin sondajele de opinie efectuate de membrii și apropiații partidului PAS.

Teza cu valoarea superioară a interesului de partid în raport cu legea aparține lui V.Lenin și a fost aplicată în mod consecvent până la căderea regimului comunist. Raționamentul era exact același de care vorbește Maia Sandu: suveranitatea aparține poporului, iar partidul este una cu poporul, deci partidul reprezintă în mod legitim poporul, de unde rezultă că legea trebuie să fie subordonată partidului.

Autor: Vitali Catana

loading...

Comments are closed.