Alte știri

EDITORIAL // Misiunea Maiei Sandu și misiunea Comisiei Electorale Centrale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru că nu are habar cu ce ar trebui să se ocupe, Maia Sandu se face că lucrează. Și, pentru că i s-a ivit mult așteptata ocazie de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului și de stabilire a datei alegerilor, Maia Sandu s-a gândit să convoace o ședință a Comisiei Electorale Centrale (CEC) la Palatul în care își omoară plictiseala.

Conform comunicatului, băgăcioasa Președinte este interesată de buna desfășurare a alegerilor. Că în baza legii responsabilitatea directă în această materie aparține CEC-ului și că acest CEC este o instituție independentă, pe fosta Președinte a PAS-ului n-o interesează.

Dar partea cea mai indecentă a problemei este că locatara Palatului cu fântâni arteziene consideră că trebuie să transmită de fiecare dată mesaje unor instituții față de care are obligația de a ține distanța necesară reglementată de lege.

”Le-am transmis membrilor CEC că misiunea noastră majoră este să asigurăm un scrutin liber și corect”, așa glăsuiește Paparuda ”oamenilor buni”!… Poftim?! … Repet, organizarea alegerilor libere și corecte este obligația directă a CEC-ului în conformitate cu legea. Nu că ar vrea Maia Sandu asta, că nu cred că ea vrea alegeri libere și corecte. Maia Sandu vrea să câștige PAS-ul dânsei ca să facă ulterior alianță cu PSRM sau ”Partidul nostru”.

De aceea, este de-a dreptul deocheată formularea ”misiunea noastră majoră” strecurată în comunicat. De unde până unde Maia Sandu și CEC au o misiune comună majoră?! Ce treabă ai tu, Paiața ”oamenilor buni”, cu misiunea CEC-ului? Să-l faci pe Renato Usatîi lider de partid parlamentar și partener de coaliție, aceasta este misiunea ta?

Așadar, Maia Sandu în calitate de actor electoral nu face altceva decât să imite gesturi pe care le vedem în dictaturi care de la depărtare par a fi un pic caricaturale. Nu mi se pare doar o întâmplare, căci apar deja voci care vorbesc despre instaurarea republicii prezidențiale. Este o scârnăvenie, dar despre asta cu altă ocazie.

autor: Vitali Catană

loading...

Comments are closed.