Editoriale

(editorial) Plăcuțele speciale pentru PMR au fost negociate de Vlad Filat și Evgheni Șevciuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ieri dimineață am văzut o știre despre relansarea ideii privind fabricarea unor plăcuțe speciale de înmatriculare pentru automobilele transnistrenilor. Potrivit celor ajunse în presă, unitățile auto din stânga Nistrului vor primi și dreptul de admitere în traficul internațional în baza numerelor neutre, iar tot procesul este girat în prezent de către OSCE în temeiul unor înțelegeri din 2012.

Cu privire la aceasta, ieri presa „liberă și independentă”, întreținută din greu din bani murdari și din jaful asupra Băncii de Economii, a început să publice știri manipulatoare, prin care a încercat să agațe numerele separatiste de gâtul guvernării democrate, dar fără să precizeze că procesul de negocieri și designul au fost negociate și agreate de guvernarea peldemistă.

vlad filat, sevciuc, chisinau tirapsol diplomatie

Astfel, încă din octombrie-noiembrie 2012, când Vlad Filat era premier, iar PLDM guverna în sudoarea frunții lui Benjamin Franklin de pe bancnota de 100$, presa verde-peledemistă a promovat suficient de activ înțelegerea cu privire la plăcuțele de înmatriculare neutre, fiind publicată atunci și o schiță de design a acestora:

Număr de înmatriculare transnistria, republica moldovaDespre numerele de înmatriculare puteți citi pe siteul absolut peledemist unimedia.md,adică știrea din 2012, precum și pe siteul prin intermediul căruia Vlad Filat se promova și peste Prut. La fel, pe atunci și Publika era mai aproape de Filat, deci o știre pozitivă este publicată și pe portalul acestei televiziuni – aici.

pldm filat, maia sandu, sevciuc transnistriaOficial, după cum a anunțat și Agenția informațională de Stat Moldpres, discuțiile locale despre plăcuțele de înmatriculare au avut loc anume în ziua de 5 octombrie 2012.

filat pldm bem miliardu, shor orheiTotuși, conducându-mă după Radio Europa Liberă Chișinău, o altă voce peldemistă întreținută de americani, înțelegeri dintre Filat și Șeviuc, cu privire la Măsurile de încredere la Nistruau fost inclusiv în Germania, la Rottach-Egern, o comună din landul Bavaria, Germania, departe de casă (foto mai sus și jos), în ziua de 20 iunie 2012. Totodată, în perioada respectivă Filat se tot întâlnea cu Șevciuc și la partidele de fotbal la Tiraspol, iar la aceste întâlniri în epicentrul separatismului erau purtate multe alte discuții secrete despre care ”nu cunoaștem” nimic până în prezent, dar înțelegem că au fost în dauna Republicii Moldova.

Prin urmare, așa cum am scris și ieri pe Facebook, trebuie să fim atenți la prostia promovată de presa ”liberă și independentă”, care în 2012 promova și lăuda ”Măsurile de încredere” negociate de Filat și Șevciuc, iar acum blamează PD-ul pentru faptul că este impus să realizeze promisiunile asumate de fostul premier la masa de negocierile secrete cu separatiștii.

În acest context, Vă rog mult să țineți minte, că numerele speciale pentru separatiști au fost promovate de guvernarea peledemistă în frunte cu Vlad Filat. Nimic mai mult.

autor: Corneliu Gandrabur 

loading...

Comments are closed.