Alte știri

EDITORIAL // Societatea „civilă” și presa „independentă” se dezic in corpore de Natalia Morari pentru a fi pe placul Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Societatea „civilă” și presa „independentă” se dezic in corpore de Natalia Morari nu din indignare și nici din instinct de autoconservare, ci ca să poată susține în continuare „lupta cu corupția” și „dezoligarhizarea” Maiei Sandu. Ca să salveze șandramaua. „Oamenii buni” au nevoie în continuare de scut, altfel s-ar vedea în doi timpi și trei mișcări cât de buni sunt.

Nu, nu e pentru finanțatori, nu fiți naivi, e pentru proștii de moldoveni. Finanțatorii îi vor finanța oricum, în caz contrar, asta ar însemna să-și taie propriile brațe. Credeți ca finanțatorii nu cunoșteau aceste picanterii? Sau că Natalia nu cunoaște picanteriile finanțatorilor? Eh, de s-ar supăra Natalia și ar începe să vorbească! Dar nu o va face, pentru că e fată deșteaptă. Iar „foștii” ei prieteni știu asta.

De-ați sti de câți ani se construiește această infrastructură și ce selecție riguroasă s-a făcut! Ani de zile se lucrează la asta, nici pomină de Platforma DA nu era pe vremea când proiectul era deja in fază de implementare. Cu obiective trasate pentru cel puțin 20 de ani înainte. Am pomenit de Platforma DA, pentru că adepții săi încă mai cred că succesul PAS e obținut pe spatele lor. Nu, prieteni, proiectul acesta e mult mai vechi, voi ați avut doar un rol, cel de utili, ca să mă exprim mai prescurtat. Într-un context anume.

Iar loviturile mari abia urmează, o să-ți sune apa într-un loc, „popor deșteptat”. Când mă uit la ceea ce se întâmplă, îmi vine în minte o frază dintr-un cântec de-al lui Makarevici: „Моя страна ушла на войну, И я не смог её остановить.

Autor: Nicolae Federiuc

loading...

Comments are closed.