Editorialist despre “amantul” Maiei Sandu: Îmbătată de putere, va cădea în brațele lui Dodon, trădându-și electoratul

maia sandu, igor dodon, maia sandu familie, maia sandu copii, maia sandu amant, maia si dodon, maia si socialistii, guvernul sandu

Cunoașteți probabil povestea principalei eroinei din romanul lui David Lawrence, Amantul doamnei Chatterley, Constance Chatterley, a cărei căsnicii va deveni un coșmar după ce soțul ei se întoarce de la război paralizat și nu va mai putea să-și îndeplinească datoria sa de bărbat. Ei bine, pentru că își dorea foarte mult urmași, Clifford Chatterley, o îndeamnă pe Constance să își găsească un amant temporar, care urma să-i potolească setea trupească, dar și să îi conceapă un moștenitor al averei familiei. Chiar dacă părea puțin imoral, doamna Chatterley, merge la acest compromis, s-ar fi crezut că spre binele tuturor.

Ei bine, după alegerile din februarie 2019, blocul ACUM, declarat pro-european și anti-oligarhic și chiar pro-românesc pe alocuri, somați de partenerii externi și de majoritatea electoratului său, intră într-o alianță netradițională cu un partid oligarhic, anti-european și anti-românesc. Alianța cu socialiștii, părea una temporară și părea că avea drept scop „dezoligarhizarea statului capturat”, iar mai apoi urma să aibă loc ruperea acestui mariaj și organizarea unor alegeri anticipate libere și corecte.

Numai că, după ce îl seduce  pe responsabilul de vânătoare de pe moșia familiei, Oliver Parkin, în momentul în care doamna Chatterley rămâne însărcinată și practic și-a îndeplinit scopul, Constance își dă seama că nu mai poate renunța la Oliver Parkin și că este îndrăgostită de acesta. Așa că, ea hotărăște să renunțe la Clifford și să plece cu vânătorul Parkin. Așa s-a întâmplat și în politica moldovenească, când, după ce Dodon părea că a cedat în favoarea Maiei Sandu, oferindu-i acesteia funcția de prim-ministru și majoritatea ministerelor, a început să captureze principalele instituții din stat. După ce au fost demiși principalii piloni ai vechiului regim, se pare că doamna Sandu, figura principală a blocului ACUM, a uitat de principalul scop al alianței cu socialiștii și ușor, ușor se topește în brațele acestora.

Mai întâi, Sandu a fost de acord ca Dodon să-și pună omul său de încredere la SIS, iar mai apoi, a tolerat falsificarea concursului pentru funcția de director al CNA, care a fost unul execrabil, incorect și netransparent, ceea ce a făcut ca și aici să ajungă în funcție o persoană care să slujească interesele persoanele ale socialiștilor și nu ale poporului. Maia Sandu, nu s-a revoltat nici la numirea lui Dumitru Robu în funcția de procuror interimar, care se pare că este un apropiat al lui Andrei Năstase.

Să nu ne trezim că electoratul blocului ACUM să aibă într-un final soarta lui Clifford Chatterley, care după ce a susținut-o cu trup și suflet pe Maia Sandu, să fie trădat de aceasta, care îmbătată de puterea pe care i-a fost oferită de Dodon, să cadă cu totul în brațele lui și să îi trădeze încrederea.

Autor: Ștefan Bejan

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share