Lifestyle

Efectele muncii remote: 7 din 10 angajaţi spun că au lucrat în vacanţă şi tot mai mulţi se gândesc să devină freelanceri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Munca remote a schimbat percepţia angajaţilor români asupra activităţii lor şi a timpului pe care îl acordă profesiei, tot mai mulţi spunând că ajung să lucreze şi în concediu, dar şi că se ocupă uneori de proiecte în afara jobului, devenind astfel mai deschişi la posibilitatea de a lucra în sistem de freelancing, arată cel mai recent sondaj realizat pe platforma BestJobs, informează Jurnal.md

Practic 7 din 10 angajaţi spun că au lucrat sau cred că va fi nevoie să lucreze în vacanţă.

Cei mai mulţi ajung să se ocupe de activităţi profesionale în timpul liber pentru că nu au înlocuitor (23%) sau pentru că vor să îşi ajute echipa (22%), în timp ce 19% mărturisesc că sunt obligaţi să facă acest lucru atunci când apar situaţii neprevăzute.

Jumătate dintre respondenţi acceptă să lucreze din vacanţă doar în situaţii excepţionale, în timp ce 25% fac acest lucru fără nicio problemă atunci când şeful le solicită ajutorul.

În schimb, 15% declară că ar fi de acord să rezolve sarcini legate de muncă în timpul liber dacă sunt recompensaţi suplimentar faţă de salariu, iar 11% spun că, de obicei, refuză categoric cerinţe legate de job atunci când sunt în timpul liber, potrivit Ziarului Financiar.

Activitatea în concediu nu este însă întotdeauna legată exclusiv de job, unii angajaţi fiind deschişi să aloce din timpul liber pentru proiecte suplimentare. În prezent, mai mult de jumătate (52%) dintre participanţii la sondaj declară că au acceptat proiecte în afara jobului, cel puţin ocazional.

Astfel, atunci când au lucrat din vacanţă, 14% spun că au făcut acest lucru pentru proiecte suplimentare, 24% au alocat din timpul liber şi pentru proiecte şi pentru job, în timp ce 41% s-au ocupat doar de cerinţe legate de job.

Citește și: Horoscop 11 august 2021. Săgetătorii trebuie să fie atenți la bani, iar Capricornii au parte de emoții și nesiguranță

loading...

Comments are closed.