Efros, îndemnat de Fotescu să-și asume răspunderea pentru incidentele de la AIC

Blocul politic “Victorie” continuă să lupte pentru drepturile cetățenilor care au fost reținuți ilegal pe Aeroportul din Chișinău. Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Vadim Fotescu a luat cuvântul în cadrul ședinței plenare, cerând introducerea pe ordinea de zi a audierii șefilor organelor de drept.

“Solicit introducerea pe ordinea de zi a ședinței audierea procurorului general al Republicii Moldova, a șefului Ministerului Afacerilor Interne, a directorului Serviciului Vamal, a șefului Poliției de Frontieră, a directorului Serviciului de Securitate în legătură cu acțiunile nejustificate și ilegale împotriva cetățenilor la punctele de trecere a frontierei de la Aeroportul Internațional Chișinău prin rețineri și percheziții ilegale, provocând suferințe fizice, umilind demnitatea umană și încălcând toate principiile democratice ale statului de drept și drepturile fundamentale ale omului”, a declarat Vadim Fotescu în cadrul ședinței.

Cu toate acestea, majoritatea parlamentară, formată din reprezentanți ai PAS, a respins propunerea deputatului. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că propunerea lui Vadim Fotescu nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Deputatul a atras atenția că ceea ce s-a întâmplat în aeroportul capitalei moldovenești nu este altceva decât o încălcare a tuturor principiilor democratice ale statului de drept și a drepturilor fundamentale ale omului.

Vă reamintim că în ajun pe Aeroportul din Chișinău au fost reținuți din nou, fără niciun motiv, pasageri, inclusiv participanți la congresul Blocului „Victorie” de la Moscova. Unora dintre ei le-au fost rupte intenționat pașapoartele, fapt pentru care legea prevede răspundere penală (articolul 360 din Codul penal).

Total
0
Shares
Total
0
Share