Alte știri

Eleve din Moldova au obținut o medalie de aur şi mențiune la Olimpiada Europeană de Matematică

Pinterest LinkedIn Tumblr

 Elevele din Republica Moldova au obținut o medalie de aur și o mențiune de onoare în cadrul Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, ediția a X-a, organizată online. Concursul, organizat de Georgia, s-a desfășurat în perioada 10 – 15 aprilie 2021, transmite Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Medalia de aur a fost obținută de către Adelina Andrei, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chișinău, iar mențiunea de onoare de către Adelina Patlatîi, elevă în clasa a XI-a la același liceu.

„La olimpiadă au participat 213 eleve din 55 de țări ale lumii. Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru eleve și doi profesori: Adelina Andrei; Mădălina Griza, elevă în clasa a XI-a la Liceul „Orizont”; Adelina Patlatîi; Ana-Maria Izbaș, elevă în clasa a X-a, Liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău; Galina Rusu, doctor în științe fizico-matematice, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul echipei; Ana Costaș, doctor în științe fizico-matematice, conferențiar universitar, Universitatea Tehnică a Moldovei, conducătorul adjunct al echipei”, indică MECC.

loading...

Comments are closed.