Social

Elevi din școli profesionale și colegii ar putea fi angajați în calitate de educatori și bucătari în grădinițe

Pinterest LinkedIn Tumblr

În grădinițele din capitală ar putea fi angajați în calitate de educatori și bucătari tinerii care își fac studiile la Școala profesională nr. 2 și la Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici” din Chișinău. Autoritățile municipale speră că astfel ar putea soluționa problema lipsei personalului în instituțiile preșcolare, informează MOLDPRES.

Tinerii vor fi motivați prin faptul că vor fi plasați în câmpul muncii, li se va păstra bursa și, în același timp, vor primi  salariu”, a declarat Rodica Guțu, șef al Direcției generale educație, tineret și sport a primăriei.

Potrivit sursei citate, salariile tinerilor specialiști ar putea ajunge la patru mii de lei. Rodica Guțu a mai afirmat că posturile de bucătari nu sunt atractive pentru tineri întrucât salariile sunt mici, iar volumul de muncă – foarte mare.

În prezent, două grădinițe din capitală nu pot funcționa din cauza lipsei bucătarilor, iar alte cinci instituții sunt închise deoarece continuă lucrările de reparație.

Viceprimarul Nistor Grozavu a propus ca în cele două instituții unde lipsesc bucătarii, hrana pentru copii să fie livrată de instituțiile care asigură alimentația copiilor din licee.

Potrivit datelor Primăriei Chișinău, în instituțiile de educație timpurie din municipiu sunt necesari 382 de educatori, 275 de ajutori de educatori și dădace, 60 de bucătari și 41 de spălători de veselă. În municipiu activează 159 de instituţii de învăţământ preşcolar cu un contingent de 37942 de copii şi cu 1433 grupe.

loading...

Comments are closed.