Alte știri

Elevii claselor primare şi absolvente din Ungheni au revenit la studiile cu prezența fizică în școli

Pinterest LinkedIn Tumblr

Elevii claselor primare (1-4) și cei din clasele absolvente (9 și 12) din instituțiile de învățământ din municipiul Ungheni, începând de astăzi,  au revenit la studiile cu prezența fizică în școli. O decizie în acest sens a fost luată ieri de Comisia pentru situații excepționale (CSE) a raionului, transmite Moldpres.

Conform deciziei CSE Ungheni, elevii din celelalte clase vor continua, deocamdată, studiile la distanță.  „În funcție de evoluția situației epidemiologice, decizia poate fi modificată o dată în 14 zile”, indică documentul.

Din această săptămână, la studii în clase au revenit şi elevii din ciclul primar, precum şi din clasele absolvente, din municipiile Chişinău şi Bălţi. Copiii au revenit în şcoli în urma deciziilor asumate de Comisiile locale pentru situaţii excepţionale. Asta în timp ce CSE naţională a dispus că, pe perioada stării de urgenţă (1 aprilie – 30 mai),  procesul educațional se va desfășura la distanţă în localităţile unde rata de infectare cu COVID-19 constituie o sută de îmbolnăviri la o sută de mii de populație, ceea ce presupune Cod Roșu de alertă. Prevederea se referă la învăţământul primar, gimnazial şi liceal, cu excepţia celui preșcolar, pentru că grădinițele au continuat să activeze.

În acest context, un grup de părinţi a manifestat ieri la Consiliul raional Căuşeni, cerând autorităţilor să redeschidă şcolile. Reprezentanții administrației locale au reiterat că nu pot permite reluarea procesului de studii cu prezenţă fizică, deoarece oraşul Căuşeni este încă sub Codul Roşu de alertă. La rândul lor, părinții au declarat  că dacă elevii nu vor fi integrați în școală, săptămâna viitoare vor ieși la proteste stradale.

Aseară, după şedinţa Centrului unic de control al stării de urgenţă, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a anunţat că doar raioanele Taraclia, Hâncești și Florești au ieșit din zona de Cod Roșu de alertă privind situația epidemiologică, pentru că, în ultimele zile, în aceste unităţi teritorial-administrative au fost înregistrate sub o sută de cazuri la o mie de locuitori.

loading...

Comments are closed.