Alte știri

Elevii din instituțiile de învățământ agroindustrial au primit diplome și premii bănești pentru cele mai reușite lucrări de cercetare și experimentare practică în domeniu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cele mai bune lucrări de cercetare și experimentare practică, prezentate în cadrul Conferinței republicane științifico-practică a elevilor din învățământul profesional tehnic în domeniul agroindustrial, au fost apreciate cu diplome și premii bănești.

Lucrările de cercetare și experimentare practică au vizat patru domenii: agricultură şi medicină veterinară; inginerie şi activități inginerești; fabricare şi prelucrare; afaceri şi administrare, servicii personale.

În urma evaluării lucrărilor, pe fiecare domeniu, pentru punctajul maxim acumulat, Comisia de evaluare, prin hotărâre unanimă, a decis să decerneze câștigătorilor Premiul Mare și să le ofere un premiu bănesc a câte 2 000 de lei pentru fiecare.

Astfel, conform clasamentului nominalizărilor, de Premiul mare și premiu bănesc s-au învrednicit: Berjan Lilia şi Niconov Iulius de la Centrul de Excelență în Horticultură şi Tehnologii Agricole din Ţaul, pentru cea mai bună lucrare în domeniul agricultură şi medicină veterinară. De asemenea, Bălățel Cristina, elevă la Centrul de Excelență în Viticultură şi Vinificație din Chişinău a primit premiu bănesc pentru lucrarea sa de cercetare în domeniul agricultură şi medicină veterinară prezentată în cadrul conferinței. Totodată, Premiul mare le-a revenit și elevilor: Cenușă Victor şi Rîbac Vladislav, de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca pentru lucrarea în domeniul inginerie şi activități inginerești; Sajin Iulian, elev la Colegiul Agroindustrial din Ungheni – domeniul fabricare şi prelucrare; Cernopițchi Stanislav, de la Colegiul de Medicină Veterinară şi Economie Agrară din Brătuşeni pentru lucrarea în domeniul afaceri şi administrare, servicii personale.

Pentru tematicile promovate și lucrările prezentate, ceilalți participanți au fost apreciați cu diplome ale Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și un set de enciclopedii ilustrate despre păsările și animalele din Republica Moldova (vol 1 și 2, autor Tudor Cozari).

Membrii comisiilor de evaluare pe domenii, instituite din specialiști ai Universității Agrare de Stat din Moldova, Universității Tehnice a Moldovei, reprezentanți ai mediului de afaceri au precizat că prin votul de încredere acordat participanților i-au încurajat pe elevi să își aprofundeze studiile spre noi descoperiri și arii de cercetare.

Cadrele didactice, conducătoare ale elevilor participanțiau primit Certificate de confirmare a coordonării temelor de cercetare.

Lucrările Conferinței s-au desfășurat în format online, în perioada 31 martie 2 aprilie 2021, și au avut drept scop promovarea tinerilor cu un interes sporit în domeniul de cercetare, analiză și stimularea acestora pentru a-și dezvolta continuu competențele profesionale de specialitate.

loading...

Comments are closed.