Actualitate

Elevii din Moldova au lansat o petiție online prin care cer anularea BAC-ului: „Nu suntem mulțumiți de rezultatele noastre”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În mediul online a fost lansată o petiție prin care se solicită anularea examenelor de bacalaureat din acest an. Până la ora actuală, petiția a fost semnată de peste 7 000 de persoane, informează Hotnews.md

Autoarea petiției spune că elevii nu văd niciun efect din învățarea online și că aceste teste ar putea să le strice toate eforturile și perseverența pe care au avut-o elevii în acești 12 ani.

„Solicităm anularea examenelor de bacalaureat anul 2021 nu din motiv că ne temem, dar pentru că nu suntem mulțumiți de rezultatele noastre pe timp de pandemie”, se arată în descrierea petiției.

Amintim că ministerul educației a anunțat că în acest an desfășurarea bacalaureatului va fi posibilă. Conform orarului aprobat, examenele încep pe 4 iunie.

Anul trecut, din cauza condițiilor de pandemie, elevii nu au susținut examenele de BAC. Aceștia au primit diplomele fără a scrie teste. Notele pentru examene au reprezentat media aritmetică a mediilor anuale obținute de elevi pe parcursul claselor X-XII.

Tot în 2020, fără a susține examene, și-au luat diplomele și elevii restanțieri din anii trecuți.

E de menționat că, chiar dacă s-au înmânat diplome cu care elevii au reușit să se înscrie la universități, ministerul educației nu a întocmit niciun raport privind reușita înregistrată de elevi în anul 2020 la examenele de absolvire.

Citește și: ANI: Directorul Moldsilva a admis conflicte în interes personal

loading...

Comments are closed.