Actual

Elevii instituțiilor de învățământ agroindustriale își consolidează competențele de cercetare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Conferința republicană științifico-practică a elevilor din învățământul profesional tehnic și-a deschis lucrările astăzi, în cadrul unui eveniment online. Conferința este organizată pe patru domenii de educație: inginerie și activități inginerești; fabricare și prelucrare; agricultură și medicină veterinară; afaceri și administrare, servicii personale. Scopul este de a stimula și a promova elevii cu interese sporite pentru activitățile de cercetare.

În ședința plenară, secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Mihail Machidon, a transmis un mesaj de felicitare elevilor implicați în activitățile de cercetare și profesorilor care stau la baza dezvoltării capacităților și aptitudinilor individuale ale elevilor.

”Îmi exprim recunoștința și aprecierea pentru corpul didactic ale instituțiilor. Succesele bucură și încurajează spre noi performanțe atât elevii, cât și profesorii. Responsabilitatea autorităților este de a se preocupa de motivarea și stimularea cadrelor didactice în această activitate de studiu, cercetare și experimentare în pregătirea tuturor elevilor. În numele Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului vă asigur de toată susținerea în astfel de activități de dezvoltare și promovare a învățământului din domeniul agroalimentar. Am convingerea că, prezentările ştiinţifico-practice vor contribui la dezvoltarea științei în Republica Moldova și descoperirea viitorilor antreprenori, cercetători și specialiști de valoare”, a declarat oficialul.

În aceeași ordine de idei, Mihail Machidon a subliniat că organizarea conferințelor motivează elevii să studieze și să se implice în activități de cercetare aplicativă, obținând în acest mod abilitățile de gândire critică.

Conferința științifico-practică se desfășoară anual, cu implicarea elevilor tuturor anilor de studii. În acest an, agenda evenimentului cuprinde 4 zile (30 martie – 2 aprilie) de ateliere tematice online.

loading...

Comments are closed.