Politic

Eliminarea posturilor ilegale din Zona de Securitate rămâne în atenția CUC-lui

Pinterest LinkedIn Tumblr

Discuțiile despre posturile structurilor de forță transnistrene, instalate abuziv în Zona de Securitate sub pretextul de „amenințare teroristă”, au continuat la ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control din 20 octombrie curent, care s-a desfășurat la Bender.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Delegația Republicii Moldova promovează insistent și argumentat necesitatea punerii în aplicare a reglementărilor existente în actele operațiunii de menținere a păcii cu obligarea Tiraspolului de a le retrage necondiționat.

În acest sens, reprezentanții Chișinăului și-au reiterat propunerile pentru o viitoare decizie a Comisiei Unificate de Control care ar putea contribui la eliminarea posturilor și blocurilor de beton. Aceste posturi ilegale împiedică circulația pe trasee, sunt un pericol real pentru viața și sănătatea cetățenilor, fapt demonstrat, cu regret, de tragicul accident rutier produs la Râbnița în data de 8 octombrie 2022.

Exponenții Tiraspolului în CUC continuă să respingă propunerile delegației Chișinăului, refuzând chiar prezentarea informațiilor exacte despre numărul posturilor, armelor și al personalului implicat.

Membrii Comisiei Unificate de Control nu au ajuns la consens, ședința a fost întreruptă fără a fi luată o decizie asupra subiectului în discuție.

Consultări suplimentare vor avea loc la Bender peste o săptămână.

loading...

Comments are closed.