Externe

„Elon Musk” al Rusiei a fost găsit mort într-o închisoare după ce a fost violat și torturat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Valery Pshenichny, antreprenorul supranumit „Elon Musk al Rusiei”, găsit spânzurat în celula sa pe 5 februarie, nu s-ar fi sinucis în detenție preventivă, conform variantei oficiale, ci ar fi fost omorât de gardieni.

Într-o investigație recentă, ce are la bază informații din ancheta medicilor legiști din Sankt Petersburg, cotidianul de opoziție Novaya Gazeta scrie că antreprenorul ar fi fost violat și torturat înainte de a fi ucis. Mai mult, autorii presupusei crime nici măcar „nu s-au deranjat să ascundă vreo dovadă, lăsând totul la vedere”.

Valery Pshenichny, în vârstă de 56 de ani, a fost reținut de polițiști pe 18 ianuarie, fiind suspectat de deturnarea unor fonduri de stat (1,6 milioane de dolari) alocate, prin Ministerul rus al Apărării, pentru construirea de submarine militare.

În urma autopsiei, relatează Novaya Gazeta, criminaliștii au concluzionat că trupul fostului antreprenor prezenta în cavitatea bucală arsuri produse cel mai probabil de un fierbător electric, pe trup avea răni cauzate prin înjunghiere, iar coloana vertebrală îi fusese sfărâmată.

Într-un comunicat de presă remis marți, filiala regională din Sankt Petersburg a Serviciului federal pentru punerea în aplicare a pedepselor a respins concluziile investigației din Novaya Gazeta, precizând că ancheta are la bază „informații neverificate din surse neoficiale”.

În comunicat se mai precizează că rezultatul preliminar indică faptul că Valery Pshenichny a murit prin asfixiere și că alte detalii vor fi dezvăluite când investigațiile autorităților vor fi finalizate.

Prietenii și colegii îl denumiseră pe Pshenichny „Elon Musk al Rusiei”, deoarece fostul antreprenor a dezvoltat o tehnologie unică de modelaj în construirea și repararea submarinelor.

Novaya Gazeta mai scrie că înainte de moartea sa violentă, Pshenichny i-ar fi trimis trei SMS-uri soției sale, cerându-i să „nu plătească nimic nimănui”, semn că cineva încerca să „stoarcă bani” de la familia acestuia.

loading...

Comments are closed.