Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume. Cine i-a luat locul

Bernard Arnault, miliardarul francez și CEO al conglomeratului de lux LVMH, l-a depășit pe Elon Musk pentru a deveni cel mai bogat om din lume, după ce acțiunile companiei sale au crescut cu aproape 1,5% în tranzacțiile europene, transmite Forbes.

„Cu o avere de 210,1 miliarde de dolari, Arnault l-a depășit pe CEO-ul Tesla, a cărui avere este de 208,6 miliarde de dolari”, scrie ziarul.

Joi, averea lui Arnault a crescut cu 7,7 miliarde de dolari, în timp ce acțiunile LVMH au crescut cu 1,45%, la 830 de dolari.

„5.5%. Cu atât au crescut acțiunile LVMH de la începutul anului. Prin comparație, acțiunile Tesla, care reprezintă aproximativ o treime din averea lui Musk, au scăzut cu aproape 30% de la începutul anului 2024”, notează Forbes.

După ce i-a smuls locul doi fondatorului Amazon, Jeff Bezos, în luna mai, Musk l-a depășit pe Arnault mai târziu în aceeași lună, după ce start-up-ul său de inteligență artificială xAI a strâns 6 miliarde de dolari la o evaluare preliminară de 18 miliarde de dolari. După ultima rundă de finanțare, Forbes estimează participația lui Musk în xAI la 14,4 miliarde de dolari.

Reamintim că fondatorul companiilor Tesla și SpaceX, proprietarul companiei X (fostă Twitter), miliardarul american Ilon Musk, potrivit rezultatelor din 2023, a rămas cel mai bogat om din lume.

La începutul lunii mai, s-a aflat că omul de afaceri francez Bernard Arnault, care deține o participație de control în compania LVMH, a ocupat primul loc în clasamentul celor mai bogați oameni din lume.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share