Externe

Elveția blochează un transport de armament al Danemarcei către Ucraina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul elvețian s-a opus cererii venite din partea Danemarcei, care vrea să trimită transportoare blindate elvețiene pentru trupe în Ucraina, spunând că are o politică de neutralitate privind furnizarea armelor în zone de conflict, transmite Reuters.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice a declarat că a respins cererea Danemarcei de a furniza Ucrainei vehicule de luptă pentru infanterie de tip Piranha III, confirmând o informație transmisă anterior de postul național SRF.

Elveția, care este neutră, cere statelor care cumpără armament elvețian să solicite permisiunea de a le reexporta.

În aprilie a blocat reexportul muniției elvețiene folosite în tancuri antiaeriene pe care Germania le trimite Ucrainei. De asemenea, a respins cererea Poloniei pentru arme care ar fi ajutat Ucraina vecină.

Elveția a lăsat în urmă vechile practici și a adoptat sancțiunile UE făcute să pedepsească Rusia pentru invadarea Ucrainei.

Însă neutralitatea elvețiană se confruntă cu cel mai mare test al său din ultimele decenii, având loc o dezbatere internă despre cum să interpreteze politica ce a menținut Elveția în afara ambelor războaie mondiale din secolul XX.

loading...

Comments are closed.