Emmanuel Macron anunță că lockdown-ul ar urma să se încheie pe 15 decembrie, în Franța și că va urma „o campanie de vaccinare masivă”

Carantina generalizată se va încheia în Franța începând cu data de 15 decembrie, cu puțin timp înaintea sărbătorilor de sfârșit de an, a anunțat, marți, președintele Emmanuel Macron. Este vorba de prima relaxare a restricțiilor în această țară greu încercată de pandemie de coronavirus, relatează AFP, citat de Agerpres.

Toate magazinele mici, cum sunt librăriile sau florăriile, se vor putea redeschide de sâmbătă, cu un program până la ora 21.00. În schimb, barurile, restaurantele, sălile de sport şi discotecile vor rămâne închise, a precizat Macron într-o intervenţie televizată consacrată lockdown-ului decis pentru aducerea sub control a epidemiei de COVID-19.

Cu acelaşi prilej, preşedintele a declarat că primele vaccinuri anti-COVID-19 le vor fi propuse „celor mai fragili”, fără a fi obligatorii, încă de la sfârşitul lui decembrie sau început de ianuarie.

Subliniind că anumite vaccinuri ar urma să fie „disponibile încă de la sfârşitul lui decembrie”, Macron a afirmat că primele „ar putea fi administrate imediat după validarea de către autorităţile sanitare competente” şi că va urma „o campanie de vaccinare masivă”, fără însă ca vaccinarea să fie făcută obligatorie.

Total
0
Shares
Total
0
Share