Alte știri

Emmanuel Macron și Angela Merkel cer o reformă urgentă a sistemului de frontiere deschise al spaţiului Schengen

Pinterest LinkedIn Tumblr

Efectul atacurilor teroriste: Angela Merkel şi Emmanuel Macron cer o reformă urgentă a sistemului de frontiere deschise al spaţiului Schengen, relatează DIGI24.

Angela Merkel a declarat că este urgent ca Europa să reformeze sistemul de frontieră deschisă al spaţiului Schengen în contextul atacurilor teroriste recente.

„Vreau să menţionez sistemul de intrare-ieşire din spaţiul Schengen, care ar trebui să fie gata în 2022”, a spus cancelarul german, după o întâlnire cu alţi lideri europeni. „Este vital să ştim cine intră şi cine părăseşte spaţiul Schengen”, a completat ea, potrivit Mediafax.

Aproape simultan a susţinut declaraţii pe aceeaşi temă şi preşedintele francez. Ameninţarea terorismului este o realitate europeană care are nevoie de un răspuns coordonat şi rapid, a declarat Emmanuel Macron.

Macron a mai spus reporterilor că Europa trebuie să lucreze la o reconsiderare a frontierei deschise a spaţiului său Schengen.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, preşedintele Consiliul European, Charles Michel, şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, participă marţi la un minisummit UE pe tema reacţiilor la atacurile teroriste din Franţa şi Austria.

Citește și: Document în pregătire la Bruxelles. Ce vor fi obligați migranții să facă atunci când se stabilesc în UE

loading...

Comments are closed.