Politic

Emoții pentru Andrei Năstase. Iată ce a decis PAS în privința alegerilor locale anticipate din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Partidul Acțiune și Solidaritate condus de Maia Sandu a discutat ieri în cadrul ședinței Consiliului Național Politic despre situația politică cu privire la alegerile locale anticipate din Chișinău privind înaintarea candidatului unic din partea forțelor proeuropene antioligarhice.

„Partidul Acțiune și Solidaritate conștientizează importanța alegerilor din Chișinău și a câștigării acestora de un candidat proeuropean. Totodată, PAS înțelege rolul său fundamental de consolidare a tuturor forțelor sănătoase din societate pentru realizarea aspirațiilor comune ale tuturor cetățenilor – aducerea țării noastre pe făgașul normalității, libertății și bunăstării. ” se menționează într-un comunicat de presă al formațiunii.

PAS mai anunță că CNP a luat decizia ca să amâne adoptarea deciziei cu privire la candidatul la primărie până la finalizarea discuțiilor cu PPDA privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018 – moment esențial pentru Republica Moldova.

Drept urmare a ședinței de ieri, CNP a hotărât să amâne adoptarea deciziei cu privire la candidatul la primărie până la finalizarea discuțiilor cu PPDA privind mecanismul de creare a blocului electoral pentru alegerile parlamentare din 2018 – moment esențial pentru Republica Moldova.”, se mai spune în comunicat.

Amintim că la 20 mai vor avea loc alegeri anticipate în municipiul Chişinău. Primul care și-a anunțat intenția de a candida a fost liderul PPDA, Andrei Năstase. Apoi cei din PL l-au înaintate pe Valeriu Munteanu, iar cei din PSRM pe Ion Ceban. Ieri Partidul ȘOR a anunțat că din partea lor va candida Reghina Apostolova, iar Partidul Politic „Democrația Acasă” la înaintat pe Vasile Costiuc. Partidul Democrat din Moldova a cerut partidelor pro-europene să înainteze un candidat unic. Iar ieri, sub egida Mișcării Civice Europene, 8 partide s-au întrunit și au inițiat negocieri în privința identificării unui candidat unic care ar putea învinge socialiștii. De la masa rotundă a lipsit Andrei Năstase și Valeriu Munteanu.

Facebook/Vasile Costiuc
loading...

Comments are closed.